Napravila 200 lažnih profila na Facebooku

31.03.2016

Podgorička policija podnijela je kaznenu prijavu protiv J. D. (34) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje...

...da je na društvenoj mreži Facebook napravila preko 200 profila na kojima su se nalazile fotografije i ime sugrađanke M. L., priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

J. D. je, kako se sumnja, "uz ime i prezime oštećene M. L. na profilima na ovoj društvenoj mreži, koristeći mobilni telefon i mobilni internet, uglavnom navodila grube i uvredljive komentare i epitete".

Protiv J. D. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo "neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka",priopćeno je iz Uprave policije.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, nadležnom tužitelju podnijeli kaznenu prijavu protiv J. D, stare 34 godine iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je, na štetu sugrađanke M. L, počinila kazneno djelo neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka. U postupku do podnošenja kaznene prijave, ovlašteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije su, na osnovu informacija kojima su raspolagali, a postupajući po nalogu nadležnog tužitelja, došli do činjenica koje se u postupku mogu koristiti kao dokazi, a koje ukazuju na sumnju da je J. D, u produženom vremenskom periodu, na društvenoj mreži Facebook otvorila više od 200 profila na kojima su se nalazili fotografije i ime oštećene M. L.", priopćeno je iz policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije su, u saradnji sa CIRT timom Ministarstva za informacijsko društvo i telekomunikacije, sa Facebooka uklonili sve sporne profile.


loading...