Slovojed umro nakon što se predozirao ćirilicom

slovojed, preminuo, ćirilica
Poznati gastrolingvist dr. Slovojed nađen je mrtav jutros u svom stanu na zagrebačkom Pantovčaku. Izvori bliski policiji tvrde kako bi uzrok smrti mogao biti predoziranje ćirilicom, no čekaju se rezultati obdukcije kako bi se doznalo od čega je umro.

Ne želimo ništa još službeno potvrditi, ali u stanu su nađene veće količine ćiriličnih slova loše kvalitete, a poznavajući Slovojeda kao bivšeg ovisnika, možemo zaključiti što je prouzročilo nesreću - rekla je glasnogovornica zagrebačkog MUP-a.
Slovojed se proslavio u emisiji "Školski program", koja se emitirala 20 godina na HRT-u. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, no godinama se priča kako se nikad nije mogao nositi s tolikom slavom.

Bio je veliki stručnjak i divna osoba, ali još je na snimanju pokazivao znakove rastrojenosti i prve simptome teške ovisnosti. Posljednju sezonu emisije proveo je većinom zatvoren u WC-u stalno šmrčući slova koja bi slagao u priložne oznake vremena. Bilo je to strašno gledati - potvrdio je jedan od producenata emisije.
Nakon što je napustio HRT, Slovojed se provodio tulumareći obalom i zagrebačkim noćnim klubovima, sve više padajući u depresiju. Bliski prijatelji tvrde kako se prvo navukao na kineska slova, ali je na kraju prešao na ćirilicu.

Ja sam mu pokušala objasniti da je ćirilica zlo, da ako jednom krene tim putem, povratka nema. No on je uvjeravao ljude oko sebe kako je to mongolska ćirilica i kako može stati čim poželi. No nije stao - plačući je objasnila Jela Peršin, jedna od poznanica koja se voli medijski eksponirati, pa izmišlja dobre odnose s mrtvima.
No trebao bi zabrinjavati sve veći val maloljetničke zloporabe ćirilice u Hrvatskoj. Slovojed neka počiva u miru, ali tko je sljedeći?

news-bar.hr