Planuo iPhone: Izgorio usred noći, zapalio zavjese i jastuk

pametni telefoni, apple, iPhonea 6, Samsungu Galaxy Alpha , iphone, požar, mostarski crnjaci, iPhone 6, selfi, Makro leća , iphone, smartphone, iphone, trovanje, pokušaj ubojstva, mobiteli, mobitel, iPhon, apple, android, IOS 9 , iphone, ipad
Gori mi mobitel!', vikala je u panici, rekla je šokirana Slavonka Blanka Sotinac (25), koja radi u Rijeci.

Njezinoj prijateljici u srijedu ujutro izgorio je mobitel iPhone 4.

- Zrak je prožimao neugodan miris paljevine i izgorene plastične maske mobitela. Nekako smo skupile hrabrost iščupati punjač iz izgorene utičnice. Izgorjele su i zavjese i jastuk budući da se utičnica nalazi ispod prozora do uzglavlja kreveta. Ma dobro je sve prošlo, mogao se zapaliti cijeli stan, pa i mi u njemu - rekla je Blanka.

Uništeni Appleov mobitel, koji je prije godinu i pol otac Blankine cimerice za oko 2000 kuna kupio kao poklon u T-Comovoj poslovnici u Vukovaru, izgorio je u srijedu ujutro nakon što se punio cijelu noć.

Djevojke su potom kontaktirale T-Com, no ondje su im rekli da oni s tehničkim problemima uređaja nemaju veze te su ih uputili na Apple.

- No kontakt-telefon Applea nismo mogle pronaći, te smo poslale mail na njihov e-mail support i čekamo odgovor. Nadamo se novome mobitelu ili otplati popravka iako je mobitel pod garancijom samo godinu dana. Ne znam što će biti, samo znam da sam i ja prije imala iPhone, kojeg sam se morala riješiti zbog pregrijavanja. Nakon ovog sigurno ih neću nikom preporučiti. Sve je to postalo malo razvikano - zaključuje Blanka.

Nasreću, ona i njezina cimerica prošle su bez ozljeda, kao i Zagrepčanka Ljubica Marić, kojoj je prošle godine eksplodirao također iPhone 4 dok je punila bateriju.

Rano ujutro mobitel joj je zazvonio, no nije se odmah javila. Kad je drugi put zazvonio, jednostavno je eksplodirao. Na mobitelu je popucalo staklo, a zvučnik se potpuno razletio. Komadića stakla bilo je po cijeloj sobi.

- Posumnjali smo u kratki spoj, no sve instalacije su bile u redu. U servisu su nam rekli da ne znaju zašto je prsnuo i da nam jamstvo ne vrijedi - rekao je Ljubičin muž Zoran.

24sat.hr