Plan je bio krajnje jednostavan: Žena opisala iskustvo s majstorima koji su ju potpuno izludili čudnim savjetima

lijek, pms, zena.hr, raspoloženje, djevojke, udaja, psihologija, pms, hrana, bol, histerija, vibrator, žene, žene, pms, ludilo, djevojka, vagina, blagdani, depresija, jugovina, oprez, zdravlje, problemi, priča, muškarci, živci, navike, romantika, muškarci, žene, stres, zdravlje, razlozi, otkriće, bolest, uzrok, pms, žene, žena, luđaci, luđakinje, uspjeh, hrana, pms, pobjeda, žene, agresija, agresivnost, zima, stres, koraci, savjeti, majstori, južina , jugovina, stres, zubi, škripanje zubima, depresija, bol
Po kući i oko kuće radi krupnijih građevinskih radova i radova na preuređenju već su se vrtjeli majstori raznih struka - inženjeri, zidari, fasaderi, limari, kamenari, keramičari..., kojima se posao u nekoj fazi dotiče i radova koje bi trebalo obaviti na terasi. U razgovorima o tome što planiramo s terasom i kako bismo je uredili, od svakog majstora dobili smo vrijedne savjete utemeljene na znanju i iskustvu.

Svi su ti savjeti odlični. Budemo li ih slijedili, imat ćemo superkvalitetno izrađenu terasu koja će "pjevati". Postoji, međutim, samo jedan problem. Ma, problemčić...

Majstor prvi:

- Najprije bi tribalo otuć ovu skalu, da se pod izjednači do klupice, a onda sve izravnat estrihom.

Majstor drugi:

- Otuć skalu? Kako ste to mislili? To možete jedino ištemat, a dođe li ovde štemerica, boga mi ne znan oće li teraca izdržat.

Majstor treći:

- Šta će vam estrih? To je samo komplikacija. Pod triba pokrit samoizravnavajućon smjeson i na to pločice mo'š stavit kako oćeš!

Majstor četvrti:

- Kakva smjesa, samo ćete bacit pare! Triba stavit estrih, dobru izolaciju i ne boj se idućih sto godina. Beton bez izolacije vlagu upija ka spužva, pločice začas odu kvragu, a susidima doli garant će procurit na prvoj kiši.

Majstor peti:

- Ma može to i bez izolacije. Kol'ko je ovo širine, tri metra? Estrih triba stavit sa dva centa pada, uz rub ostavit kanalić da se voda lakše sliva u gurle, i ne triba se bojat.

Majstor šesti:

- Triba dobro očistit i izolirat samo rubove terace, stavit estrih, ali obavezno onaj s vlaknima, pa ti izolacija i ne triba. Ako je estrih dobro stavljen, pločice moš lipit na četri kantuna i u sredinu, a da poslin ne proklimaju i ne popucaju.

Majstor sedmi:

- Lipit pločice samo na kantunima? Moš tako odma iskidat par iljada kuna, šta'š se ić zajebavat i bacat ih na pločice. Lipilo ili po ciloj pločici, ili nemoj ni radit. Ko ne plati kurvu, platit će likara.

Majstor osmi:

- Ne radin bez estriha ni bez izolacije. Može i tako, al onda nema garancije da će posal valjat. Pa vi nađite ko će van to napravit...

I tako, eto, još samo da kupimo pločice. No, i o tome smo, s raznih strana, dobili nekoliko odličnih savjeta. Postoji samo jedan sitan problem... Ma, problemčić.

slobodna dalmacija