Ostavila dijete (1) u automobilu na parkiralištu i otišla u kupovinu

hrana, cijena, hrana i piće, cijena, automobil, kupovina, dijete, rok trajanja, namirnice, strah, trgovci, blagdani, varanje, poskupljenje, kupovna moć, Mreža hrane, Svjetski dan socijalne pravde, deklaracija, popis sastojaka, potrošači, prava potrošača, BIH, rad nedjeljom, trgovine

Zaposlenici švedske Ikee u blizini grada Gävlea odmah su reagirali kada je u automobilu na parkiralištu u nedjelju popodne otkriveno ostavljeno dijete. Razbili su prozor kako bi dijete izvukli na sigurno.

Jednogodišnje dijete majka je ostavila u zaključanom automobilu otprilike 40 minuta, a prvi su ga primijetili prolaznici. Djelatnici su putem razglasa pozvali roditelje da dođu po dijete te su kontaktirali policiju i hitnu pomoć. Nitko se nije odazivao pa su odlučili stvar preuzeti u svoje ruke.

Jedan od djelatnika Ikeine sigurnosne službe razbio je staklo i izvukao dijete kojem su liječnici dali tekućine. Majka, koja se pojavila nedugo nakon razbijanja prozora, sada se tereti za nemar. O slučaju je obaviještena i socijalna služba.

VL