Tate su potvrdili: ovo su najgore stvari koje im možete reći

Tate su potvrdili: ovo su najgore stvari koje im možete reći
Većina se članaka i vodiča o roditeljstvu fokusira na majke i poteškoće s kojima se one mogu susresti. Istina je, mame igraju ključnu ulogu u odgoju svoje djece i zaslužuju biti u prvom planu, ali što je s očevima?

Čini se da nije samo iluzija da ih se manje spominje kao suigrača u roditeljstvu, a novo je istraživanje otkrilo da nisu imuni na to te da ih frustrira zasjenjivanje.

Istraživanje je provela specijalizirana stranica ChannelMum.com čija je osnivačica Siobhan Freegard: "Skoro svi problemi roditelja usredotoeni su na majke pa nije ni čudo da je očevima dosta", potvrdila je.

Osnivačica je sa svojim timom provela istraživanje na 2000 očeva koji su otkrili koje rečenice, upućene njima ili njihovim ženama, ih najviše izbacuju iz takta.

Na samom se vrhu nalaze dvije fraze, a to su "Dobro si ga istrenirala" i "Ne tako, krivo radiš." Mnogi su naveli da ne podnose kada su sami sa bebom, a netko im kaže "Lijepo je vidjeti muškarca kako pazi na djecu" i "Sigurno jedva čekaš da se žena vrati."

"Moderni muškarci više sudjeluju u roditeljstvu nego ikada prije pa je frustrirajuće kada se netko i dalje čudi da se tate mogu zaista brinuti za svoje dijete", objasnila je Freegard.

Također, većina je potvrdila da burno reagiraju kada ih ljudi pitaju jesu li razočarani što imaju kćer, a ne sina. Većina ispitanika misli da dijele teret s majkama 50-50, a 29 posto njih je odgovorilo uzrujano s osobama koje su dale slične komentare. Najčešće komentari dolaze od punice ili njenog partnera te od drugih majki.

Izgleda da moramo tatama dati više priznanja jer igraju važnu ulogu u odgoju beba, a nije lako stalno se osjećati kao promatrač.