Ova majka i dan-danas proklinje dan kad je dodala stranca na Facebooku: Pogledajte što je preživjela!

24.02.2016

Dakle, vi ste na Facebookui nepoznati muškarac, ili nepoznata žena ti je poslala zahtjev za prijateljstvo. Vi ga ne poznajete, ali profilna slika je nekako slatka, i taj argument presuđuje u odluci da ga/je prihvatite kao prijatelja.

Ova strašna vijest o opasnostima koje nosi Facebook postala je raširena i važna poruka za sve roditelje, kako bi postali svjesni potencijalne opasnosti društvenih medija.

Vaša djevojčica ima svoj prvi dan škole, logično je da ste presretni, jer izgleda tako slatko sa svojom školskom torbom. Prosto ste morali da je fotografirate i njenu sliku objavite na svom FB profilu, pokazujući je svim prijateljima i rodbini.

Vi ste tako uzbuđeni i ispod slike na kojoj će vjerovatno biti vidljiva i zgrada škole, pišete i:

"Ne mogu da vjerujem koliko je porasla moja "(ovdje vjerovatno navodite kćerkino ime)". Vrijeme je proletjelo. Ponosna mama / tata."

U međuvremenu, nepoznata osoba, koju ste dodali za prijatelja prije nekoliko dana, sliku vaše kćerke već je preuzeo i podijelio sa stotinama odraslih muškaraca širom svijeta s natpisom:

"Djevojčica, 7 godina, plava kosa, zelene oči, 5.000€".

Ne samo da smo sliku svoje preslatke djevojčice ustupili trgovcu, on sada ima i njeno ime i točnu lokaciju njene škole.

Nakon nekoliko sati, vi ste jako uzbuđeni jer trebate da pokupite svoju kćerku poslije škole, ali nje nigdje nema.

Nemate pojma da je vaše dijete, već prodato 43-godišnjem pedofilu, i da je sada na putu ka stranoj zemlji, s vrećom na glavi, zbunjena, prestrašena i plače jer je oteta od strane čovjeka kojeg nikad dosad nije vidjela. Ona nema pojma gdje su joj roditelji, gdje se nalazi, ili šta će se dogoditi s njom.

Vi želite da je pokupite nakon škole, ali nje nigdje nema i više nikada je nećete vidjeti!

Prestanite sa dodavanjem stranaca za Facebook prijatelje!

I zaustavite objavljivanje podataka iz osobnog života!

Ovo je zastrašujući podsjetnik kako bi zaštitili vašu privatnost i informirali djecu o opasnosti od stranaca na Internetu.

Valja napomenuti da je većina djece oteta i zlostavljana od strane rodbine, zatim obiteljskih poznanika, a najmanji broj otmica organizuju potpuni stranci.

Međutim, postoji sve veći broj ljudi koji osobne podatke svoje djece dijele na Internetu, a pritom nisu svjesni da to može doći do pogrešnih ljudi.

Podijelite ovu poruku sa svojom obitelji i prijateljima!

likemag.com

loading...