3 jednostavna pravila u odgoju i dijete će vam biti magnet za uspjeh

dijete i igra

Logično - da bi čovjek imao te odlike mora odrastati u sredini plodnoj za njegov rast, pa je zato najvažnije upravo djeci omogućiti ih. Kako? Kroz jednostavan životni koncept od tri najvažnija pravila kako izgraditi samopoštovanje i samopouzdanje kod vašeg djeteta:

1. Od rane ih mladosti, doslovno prvih koraka pustite da rade stvari po svom i za sebe. Tek kada ne budu znali i mogli tražit će vašu pomoć i tako od ranih dana razmišljati kritički, s ciljem rješavanja zapreka i problema, sa slobodom vjerovanja svojoj intuiciji.

Suprotno onome kada sve činimo za njih, ne vjerujemo da oni nešto mogu, ne dozvoljavamo im da probaju jer je sve tako opasno...

2. Neka znaju svoje korijene. Obitelj, pripadnost narodu, okruženju, povijest, nasljeđe, baština i tradicija nevjerojatno su važni za osjećaj "veličine" svakog čovjeka. Po tome se razlikujemo od životinja, i po tome se razlikujemo jedni od drugih. Pričajte im, pokazujte, osnažujte njegovu svjesnost pripadnosti svemu tome, malom i velikom, da spozna svoje korijene i dobije krila, sa zaleđem čiji je punopravan dio.

3. Učite ih da stoje ravno i ponosno! I ovo nije floskula, ovo je činjenica. Ljudi s opuštenim, krivim stajanjem i letargičnim pokretima odmah odaju dojam manjka svjesnosti i samopouzdanja. Ponosan stav, uzdignuta glava i ravna leđa od svakog će čovjeka napraviti barem prividno veličinu željnu uspjeha.

Pravila koja bi trebali primjenjivati na svojoj djeci.

Ali i pravila koja možda trebaju i vama?

Pitajte se stoga:

1. Privlačite li oko sebe osobe koje imaju pozitivne i dobre stavove te svojim dojmom odaju sliku samopouzdanih osoba?

2. Kada slušate svoje obiteljske/narodne priče, osjećate li kvalitetu, samopouzdanje i sreću što ste dio toga?

3. Volite li biti blizu onih koji uvijek promišljaju i na koje se uvijek možete osloniti?

Izvor: index.hr