FOTO  Mikrofin oprema mostarske vrtiće

Dječji vrtići

Donaciju u vrijednosti od 1500 konvertibilnih maraka uručila je Dženita Livnjak, šef filijale Mikrofina u Mostaru naglasivši pri tom da Mikrofin već ima tradiciju kada se radi o pomaganju dječijim bolnicama, porodilištima, vrtićima i školama.

„Danas nam je bilo veliko zadovoljstvo ugostiti predstavnike Mikrofina. Njihova donacija će umnogome obogatiti svakodnevni rad i igru s djecom. Ovo je jedna pozitivna priča i primjer kako se i druge kompanije mogu uključiti, te svojom donacijom pomoći našoj ustanovi u pružanju kreativnih i podsticajnih uslova za učenje i razvoj", izjavila je direktorica vrtića Đenana Šegetalo.

„Dječiji vrtići Ciciban" trenutno broje 220 malih polaznika, uzrasta od 1 do 6 godina, raspoređenih u 5 jedinica. Sa njima svakodnevno radi tim od 37 članova - vaspitača, pedagoga i drugog osoblja.

„Drago nam je što smo u prilici da pomognemo mostarskim vrtićima i tako obradujemo brojne mališane koji u njima svakodnevno borave. U razgovoru sa direktoricom vrtića, gospođom Šegetalo, saznali smo da vrtić oskudijeva u nekoliko bitnih stvari. Odlučili smo da doniramo ono što je po procjeni vrtićkog osoblja u ovom momentu neophodno za svakodnevni obrazovni rad s djecom, a to su igračke, didaktička sredstva i materijal za kreativne radionice", istakla je Dženita Livnjak.

Svjesni važnosti ranog razvoja za budući uspjeh djece, u Mikrofinu su prije nekoliko godina pokrenuli ambiciozan projekat opremanja osnovnih škola i vrtića neophodnim namještajem i opremom: donirane su kompletne biblioteke, laboratorijski instrumenti i didaktička sredstva, učionički namještaj, dječiji krevetići za obdaništa i ostala neophodna sredstva za rad. Svoje donatorske aktivnosti Mikrofin je proširio na dječije ambulante, domove za nezbrinutu djecu, dječije biblioteke i pozorišta.

Za sljedeći tjedan planirano je uručenje donacije Ustanovi „Dječiji vrtići Mostar".