FOTO  Mostarski mališani obilježili "Dane kruha", a sve za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju

Dani kruha 2022.
Hercegovina.info

Na mostarskoj Šetnici tradicionalno se u listopadu održava manifestacija "Dani zahvalnosti za plodove zemlje", odnosno "Dani kruha" koju organizira Ustanova Dječji vrtići Mostar. Tako su se danas mališani, njihove tete, roditelji i brojni građani vratili ovom uvijek lijepom običaju kojeg su zajednički obilježili. I ovaj put sav prihod ide u humanitarne svrhe, za pomoć teško oboljeloj djeci.

"Manifestacija 'Dani kruha', odnosno "Dani zahvalnosti za plodove zemlje" zahvala za plodove zemlje' organizira se sredinom listopada svake godine. U vrtiću je obilježavamo na način da se kroz razne aktivnosti. Priređuju se razna tijesta i druge proizvode od darova zemlje. Sredinom manifestacije održava se i humanitarna prodaja peciva i tu veliku zahvalnost dajemo našim roditeljima koji su uvijek odazovu u velikom broju. Oni naprave razna peciva sa svojom djecom i donesu u vrtić, a mi ih izložimo na Šetnici. Uputimo i javni poziv svima na sudjelovanje, budući da je prodaja humanitarna i svake godine se odredi kamo će taj novac ići. Prošle godine smo od tog novca obnovili knjižnicu vrtića, a ove godine novac ide za djecu s poteškoćama u razvoju", kaže za Hercegovina.info Maja Martinović iz vrtića 'Radobolja'.

Odaziv je odličan.

"Cijela ustanova ima šest kuća, svi sudjeluju. Štand vrtića Radobolja predstavljaju tete i djeca od šest skupina, tri vrtićke i tri jasličke skupine. Odaziv je jako dobar. Zahvalni smo roditeljima i dječici. Nakon godina u kojima nas je pratila korona, sada smo prezadovoljni", dodaje.

Cilj ovog događaja je jasan.

"Ovom manifestacijom učimo djecu kako pomagati drugima, ali i da ih osvijestimo o darovima koje imamo", zaključila je Martinović.

Dječji osmjesi, radost, slastice, peciva, druženje krasili su danas mostarsku Šetnicu, a sve s ciljem da se pomogne drugima. Uistinu divan dan u Mostaru.