Škola glazbe za mlade – Hrvatska glazba Mostar slavi 130 godina postojanja

škola glazbe , Mostar

Hrvatska glazba Mostar slavi 130 godina postojanja. Kroz povijest više puta gašena, zabranjivana, progonjena uvijek se, kako sami vole reći, poput Fenixa dizala i nastavljala dalje.

I ove godine Hrvatska glazba Mostar organizira Školu glazbe za mlade, projekt koji traje godinama unutar orkestra, a potiče duh kulturno-glazbenoga amaterizma.

Svi mladi koji su zainteresirani za učenje sviranja puhačkih instrumenata i udaraljki, to imaju priliku naučiti u Hrvatskoj glazbi Mostar.

Tim povodom gošća u studiju Mostarske panorame bila je Mihaela Milić, članica hrvatskih glazbara zadužena za odnose s javnošću.

“Uistinu je jedinstvena prilika za mlade da nauče notalno sviranje puhačkih instrumenata koje nemaju priliku naučiti u okruženju, kao što su udaraljke, truba, trombon, tenor eufonij, bariton eufonij, korna. Broj je polaznika ograničen zbog dostupnih instrumenata. Svi polaznici instrumente dobivaju na korištenje od Glazbe” – kaže Mihaela i posebno ističe kako je pripadnost toj glazbenoj obitelji, zajednička putovanja, svakodnevna druženja možda uz onaj glazbeni dio, i najveća prednost članstva u Hrvatskoj glazbi Mostar.