Kako izgleda hamburger iz McDonald'sa nakon šest godina?

hamburger, mc donalds
Dan prije zatvaranja svih restorana, Hjörtur Smárason 2009. godine otišao je u jedan McDonald's restoran kako bi kupio hamburger i krumpiriće te ih je, iz nekog razloga, sačuvao na polici u garaži. Navodi Telegram.hr.

Tri godine kasnije Smárason se sjetio hamburgera i krumpirića i odlučio je provjeriti kako izgleda posljednji hamburger iz islandskog McDonald'sa. I tada je otkrio da se izgled hrane nije previše promijenio. Ubrzo nakon toga, Smárason je svoju narudžbu iz McDonald'sa donirao nacionalnom muzeju u Islandu u kojem se ona nalazila godinu dana.
Hamburger i krumpirići izloženi u hostelu

Hamburger i krumpirići su nakon godine dana iz muzeja prebačeni u Bus hostel u Reykjaviku. Hamburger i krumpirići u hostelu se nalaze ispod stakla te jelo još uvijek izgleda dosta svježe, iako je staro šest godina. Pokrenut je i livestream putem kojeg svatko zainteresiran može vidjeti kako hamburger i krumpirići trenutno izgledaju, prenosi The Business Insider.

Američki McDonald's objasnio je na svojoj internet stranici zbog čega, nakon šest godina, nije došlo do razgrađivanja hrane.

Navode kako su za razgradnju potrebni određeni uvjeti, a jedan od najbitnijih je vlaga. Bez dovoljno vlage u hrani ili u okolišu, bakterije i plijesan ne mogu se razvijati, a zbog toga su šanse za razgradnju malo vjerojatne.