FOTO/VIDEO  Evo što se događa ako ne provjeravate ulje u motoru

motor, ulje, provjera
Nečistoća koja je prisutna u motoru, a stvara se na stijenakama prilikom rada motora uvelike čini smetnju, a ne pravovremenom promjenom ulja rad u takvim uvjetima prilično bi skratio vijek motora.

Jedna od važnijih uloga jest i hlađenje motora. Kretanjem klipova u cilindru dolazi do iznimno visokih temperatura u motoru, a ulje ovdje dolazi kao masa koja hladi i visoku temperaturu ravnomjerno prenosi na ostale dijelove motora kako ne bi došlo do pregrijavanja.

Video u nastavku ukazuje na neodgovorno ponašanje vlasnika prema svojim limenim ljubimcima, a osam od deset automobila pokazalo je žeđ za tom najvažnijom tekućinom. Nekako sumnjamo da bi situacija u nas bila imalo drugačija, a najveći i ujedno najmanji problem trebao bi biti provjera iste svakih 2 mjeseca. Stoga nemojte zanemariti ovu važnu provjeru jer ako dođe do ishoda namjerno testiranog u video uratku, možete jedino nazvati neku od službi za pomoć na cestama, a budući rad vašeg motora pod velikim je upitnikom, piše portal Automobili.hr.

Sve pobrojeno djeluje kao odmor za motor, no što bi se zaista dogodilo da ulja u motoru nema? Vjerojatno pogađate s obzirom da nedostaje sve iznad nabrojeno, no u praksi bi to izgledalo ovako. Ne pokušavajte ovo "kod kuće" nego odvojite minutu i uštedite mogući trošak popravka!