ZAGREB I BEOGRAD Dodik kod Milanovića, Čović kod Vučića

Dragan Čović
Društvene mreže

Zoran Milanović sastao se danas u Uredu Predsjednika s Miloradom Dodikom, objavili su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

"Sastanak predsjednika Milanovića s gospodinom Dodikom nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom. S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini", stoji u priopćenju.

Zanimljivo je i to kako je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas bio u Beogradu kod Aleksandra Vučića, o čemu je predsjednik Srbije izvjestio putem svog Instagrama.

“Sretan što mogu ugostiti Dragana Čovića, predstavnika hrvatskog naroda u BiH, s kojim razgovaram o svim važnim regionalnim pitanjima, razumije se, kao i o svim pitanjima od interesa za naše narode. Zajednički smo konstatirali da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivni narodi u BiH koji samo konsenzusom mogu donijeti odluke o svojoj budućnosti. Dakle, naš odgovor na sve krize je potpuno jasan – dogovor tri naroda!”, napisao je Vučić.