VLASNICI SVADBENIH SALONA Više ne znamo tko je zakazao, a tko otkazao svatove

Svatovi
Ilustracija / hercegovina.info

Svadbena slavlja u Hercegovini s obzirom na situaciju s pandemijom i dalje se otkazuju, unatoč tome što su mjere donekle ublažene i što su se granice za državljane EU otvorile.

Brojni mladenci putem poruka obavještavaju svoje već pozvane uzvanike kako se njihova svadba odgađa, većina ih prebacuje za iduću godinu.

Mnogi su svadbe, koje su trebale biti u proljeće, odgađali za jesen nadajući se boljem stanju, no sada ih ponovno moraju odgađati.

Velimir Ereš vlasnik svadbenog salona Afrodita na Sretnicama  za hercegovina.info kaže kako je sa svadbama nastao pravi cirkus.

"Iskren da vam budem, više i ne znamo tko je zakazao, a tko otkazao. Sve se poremetilo i izmiješalo. Svaki dan nam mladenci otkazuju, pogotovo oni koji su vezani za Hrvatsku i za Njemačku, s obzirom na sve procedure oko prelaska granica. Mogu slobodno reći kako je ovo pravi cirkus. Ostalo je samo nešto manjih svatova koje ćemo imati."

Miran Knezović iz svadbenog salona Ljetnikovac Radobolja kaže nam istu stvar kao i Ereš. Odrađuju se samo svatovi koji nisu vezani s inozemstvom.

"Otkazuju nam najviše mladenci koji žive u inozemstvu. Domaći svatovi se odrađuju normalno, ali i oni otkazuju. Dosta njih ima primjerice brata ili sestru u Njemačkoj, pa otkazuju radi njih", kaže Knezović za hercegovina.info.

Brojni također otkazuju i iz straha, ali i svih epidemioloških mjera. Hrvatski radijski voditelj Luka Bulić svatove, koji se trenutno održavaju, simpatično je nazvao "bal pod maskama".

Pandemijom koronavirusa pogođen je cijeli jedan krug ljudi koji žive od svadbenih veselja. Od vlasnika salona, njihovih djelatnika, glazbenika, foto i video studija, dobavljača hrane, iznajmljivača šatora, cvjećara i mnogih drugih.

Svi oni nadaju se kako će iduća godina s nesretnom pandemijom biti bolja te kako ćemo se svi zajedno ponovno vratiti u normalu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.