Vlada HNŽ objavila pogrešno rješenje, pa se u 21 sat ispričava javnosti, no ne i sindikatima

Zgrada Vlada HNŽ Mostar
hercegovina.info

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije večeras u 21 sat priznala je da je objavila pogrešno rješenje, što znači da štrajk zdravstva u HNŽ nije zabranjen, koliko god oni to snažno željeli. 

"U sklopu danas objavljenog priopćenja koje se odnosi na rješenje Županijskog suda u Mostaru od 11. 2. 2021. godine, objavljeno je i skenirano rješenje koje je dostavilo Županijsko javno pravobraniteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije. Naknadnom provjerom uočeno je kako je prigodom dostave Rješenja došlo do tehničke pogreške koja je ispravljena. Ističemo kako je riječ isključivo o nenamjernom propustu, te javnosti upućujemo iskrenu ispriku", priopćeno je.

Podsjetimo danas u poslijepodnevnim satima Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) izdala je priopćenje sa spornim rješenjem u kojem tvrdi kako je zabranjen štrajk.

"S obzirom na tu činjenicu, na snazi je Rješenje Općinskog suda u Mostaru od 14.12.2020. godine kojim je određena privremena mjera osiguranja i Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB Mostar zabranjeno organiziranje i provedba štrajka u zdravstvenim ustanovama u HNŽ. Privremena mjera ostaje na snazi dok sud u ponovnom postupku ne odluči drukčije", priopćili su iz Vlade.

Nakon istog reagirali su iz Nezavisnog sindikata SKB Mostar i rekli kako Vlada pogrešno tumači rješenje i obmanjuje javnost, da bi se kasnije ispostavilo kako se rješenja bitno razlikuju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.