VLADA HNŽ Intezivno razgovaramo o otvaranju ugostiteljskih objekata

Pero Pavlović
Hercegovina.info

Koordinacijsko tijelo Vlade HNŽ i Stožera civilne zaštite, intenzivno razgovara o otvaranju ugostiteljskih objekata na području HNŽ-a.

Podsjećamo, Udruga ugostitelja grada Mostara, danas se resornom ministarstvu i javnosti obratila zamolbom u kojoj traže da im se što prije omogući rad. Kako su naveli, traže da datum početka njihova rada bude 11. svibanj.

Hercegovina.info jučer je došla u posjed dokumenta Federalnog ministarstva zdravstva u kojem je napisan striktan plan popuštanja mjera te se ugostiteljski objekti nalaze u trećoj fazi istih, gdje bi s radom trebali početi od 28. svibnja.

Nakon priopćenja ugostitelja kontaktirali smo Vladu HNŽ-a.

"Razumijemo u cijelosti vlasnike ugostiteljskih objekata koji su sigurno na najdrastičniji način na svojoj koži osjetili posljedice ove krize. Stoga, Koordinacijsko tijelo Vlade HNŽ i Stožera civilne zaštite svakodnevno intenzivno razgovara o toj temi. Razgovara se s epidemiolozima i ljudima koji trebaju procijeniti kada i u kojoj mjeri se mjere mogu dodatno ublažavati. Na temelju njihova prijedloga donijet će se konačna odluka", kazao je za hercegovina.info glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.