VLADA HNŽ DAJE POPRAVNI Svi nezaposleni koji nisu dobili 100 maraka ranije, mogu ponovno aplicirati

Marke novac 100 KM
Ilustracija

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije izdvojila je dodatnih 642.300 KM za isplatu jednokratne pomoći nezaposlenima koji u prvom krugu pomoći koja je isplaćena tijekom listopada i studenog nisu dobili po 100 KM od žipanije jer su zakasnili sa predajom transakcijskih računa.

Svi koji tada nisu primili pomoć do 20. prosinca mogu podnijeti zahtjev za pomoć i tekući račun.

"Dakle, svi nezaposleni iz naše županije koji su na birou bili 1. srpnja ove godine, a koji do sada nisu dobili 100 KM od županije jer su zakasnili s dostavom tekućeg računa, imaju mogućnost da podnesu zahtjev za pomoć i broj računa. Kada je završio taj prvi krug pomoći, primijetili smo da su se ljudi kasnije javljali za pomoć, propustili su je iz neupućenosti, neznanja, pa su kasno donijeli tekući račun. Bilo nam je žao njih pa smo uputili jedno izvješće prema resornom ministarstvu i Vladi HNŽ, gdje smo ih pitali da nam daju instrukcije što ćemo s tim osobama, mogu li i oni dobiti pomoć", rekli su iz Odjela za financije Službe za zapošljavanje HNŽ. 

Vlada je to razmotrila i donijela odluku na sjednici 22. studenoga da i ti koji su propustili pomoć, a ispunjavaju potrebne uvjete, mogu ponovo podnijeti zahtjev za pomoć.

vladahnk