Netanyahu: Hamas odgovoran za civilne žrtve u Gazi

Izraelska ofenziva, Hamas, Gaza, ubijeni i ranjeni, djeca žrtve, izrael, Gaza, Hamas, Netanyahu, izrael, Gaza, glavni tajnik UN-a, kopnena ofenziva, UN-ovo Vijeće za ljudska prava, izrael, Gaza, izrael, palestina, rat, Gaza, rat, Bajram, bijela kuća, Gaza, izrael, Hamas, izrael, izrael, Gaza
Unatoč međunarodnim pozivima na prekid vatre, Netanyahu je rekao na američkom kanalu CBS da Izrael neće odustati od bombardiranja dok ne zajamči trajnu sigurnost svom narodu.

»Koristimo sva potrebna sredstva za obranu našeg naroda, kao što bi učinile Sjedinjene Države i bilo koja druga vlada u takvoj situaciji«, naglasio je u odgovoru na pitanje o eventualnoj izraelskoj kopnenoj ofenzivi u Gazi.

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je pozvalo u subotu Izrael i Hamas da prekinu vatru i da »poštuju međunarodna humanitarna prava, posebice zaštitu civila«.

Ali Netanyahu tvrdi da je Hamas jedni odgovoran za sve civilne žrtve u Gazi jer je postavio rakete na kuće, bolnice i blizu jaslica i džamija.

»Oni su odgovorni za sve civilne smrti. Žao nam je za sve nenamjerne civilne žrtve, ali Hamas je za njih odgovoran«, rekao je.Izrael je u nedjelju najavio intenziviranje bombardiranja Pojasa Gaze nakon što je pozvao stanovnike sjevera enkave na evakuaciju, šestog dana ofenzive na Hamas u odgovoru na raketne napade.

U nedjelju su u napadima poginule tri, a od utorka 166 osoba.

Hina