FOTO/VIDEO  Kreće odlučujuća bitka za Aleppo

Sirija, Turska, Turski dužnosnici, sirijske vlasti, Vijeće sigurnosti UN, minobacačka granata, džihadisti, kurdski borci, Sirija, Turska, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, Raqqa, Sirija, ISIL, Ekstremisti iz ISIL-a, libija, tripoli, Turska, grobnica, Ahmet Davutoglu, invazija, radikalni islamisti, islamisti, Sirija, rat u siriji, Sirija, ISIL, rat u siriji, Sirija, rat u siriji, rat u siriji, Allepo, rat u siriji, francuzi, Sirija, rat u siriji, Palmira, Sirija, Sirijska vojska, sirijski pobunjenici, Ekstremisti iz ISIL-a, Sirija, Sirijska vojska, Ekstremisti iz ISIL-a, Allepo, rat u siriji, Sirija, Ekstremisti ISIL-a, ISIL, Al-Qaryatayn, ISIL, Sirijska vojska, Aleppo, Sirija, Deir al-Zora, Sirija, Sirija, rat u siriji, Turkmenske planine, Raqqa, Sirija, Daraa, Sirija, Sirija, ruske oružane snage, Generalni tajnik UN-a, Antonio Guterres
Prema pisanju pojedinih izvora danas je započela sirijska vojna ofenziva na Aleppo, najveći sirijski grad koji se nalazi podijeljen između vladinih snaga i militanata još od ljeta 2012. Kako prenosi novinska agencija Reuters, ofenziva je započela južno od grada te u njoj navodno sudjeluju i iranski borci i pripadnici libanonskog Hezbollaha.

Početak ofenzive na Aleppo znači da vojska sada pritišće militante na nekoliko fronti kod ključnih gradova na zapadu Sirije. U isto vrijeme znatan dio istoka zemlje i dalje se nalazi pod kontrolom ISIL-a, no, jasno je da je za Damask zapadni dio zemlje u ovom trenutku daleko važniji."Ovo je ta obećana bitka", rekao je neimenovani visoki sirijski vojni dužnosnik u razgovoru za Reuters. On tvrdi kako u ofenzivi sudjeluju i stotine iranskih boraca. "No, njihov broj je relativno malen u usporedbi sa sirijskom vojskom koja čini srž ofenzive", rekao je izvor.

Opozicijski izvori potvrđuju kako je ofenziva započela te kako upravo traju žestoki sukobi na oko 12 kilometara južno od Aleppa. Vojska je već uspjela zauzeti nekoliko naselja, navode opozicijski izvori.