Identificiran osumnjičeni za napad,incident i u Birmingemu

london terorizam

"Izvori u službi sigurnosti navode da su identificirali osumnjičenog uz pomoć sigurnosnih snimaka", prenosi Sky News.

U jutrošnjem incidentu u vlaku na londonskoj metro postaji "Parsons grin", koji je policija proglasila terorističkim aktom, povrijeđeno je ukupno 22 ljudi. Reporterka sa lica mjesta navodi da je u vozu eksplodirao sadržaj bijele kofe, ostavljene u plastičnoj kesi pored ulaza u vagon metroa, kao i da ljudi imaju "veoma teške opekotine" i da im "kosa opada".

Očevidac navodi da su putnici iznenada začuli kako nešto huči i ugledali plamen kako hita ka njima, poslije čega su krenuli da bježe ka izlazu i gaze jedni druge, ali kaže da nije čuo pucanj nakon što je policija stigla na mjesto incidenta.

"Samo sam čuo kako nešto huči. Pogledao sam nagore i video cijeli vagon obuhvaćen plamenom koji ide ka meni", kazao je očevidac i dodao da je vlak bio krcat putnicima.

Nakon eksplozije u vlaku londonskog metroa, danas se u Velikoj Britaniji dogodio još jedan incident kada je policija uhitila u Birmingemu muškaraca za kojeg se sumnja da je imao nož kod sebe.

Incident se dogodio u blizini jedne željezničke postaje oko 14 sati po lokalnom vremenu. Birmingem mail navodi da izgleda da su policajci uperili elektrošoker u osumnjičenog.