Gdje će završiti kapetan broda na kojem je pronađeno 16 tona kokaina

droga

Porota je utvrdila da on nema nikakve veze s drogom pronađenom na brodu. Roganovića i njegovu posadu saslušani su nadležni tužitelji. Nekoliko članova posade je nakon tog razgovora zadržano u pritvoru do saslušanja pred nadležnim okružnim sudom u Filadelfiji.

Kontejneri u kojima je bilo više od 16 tona kokaina vrijednog oko milijardu eura pronađeni su nedavno na teretnom brodu MSC Gajan. Tamošnji istražitelji odmah su uhitili Budvanina Ivana Đuraševića i Fonofavea Tijasagu, koji su radili na brodu. 

Oni su priznali da su tijekom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare vrećama u kojima je bio kokain. Odmah zatim saslušani su i Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) iz Crne Gore i Lauli Pulu.

Đurašević je za ovaj posao trebao da dobije 50.000 dolara u kriptovalutama. Pojasnio je da je brodskom dizalicom napunio kontejnere drogom, nakon čega ju je sakrio. Pomogao mu je Tijasaga, koji je priznao da mu je za to obećana također velika novčana naknada.

Jedan od dužnosnika DEA je priopćio da je brod krenuo iz Čilea u Europu, da se zaustavljao u Peruu i na Bahamima prije nego što je stigao do Filadelfije.