Džeko i Pjanić među više stotina zvanica na promociji zračne linije Rim- Mostar

Dragan Čović
... koja će tijekom turističke sezone biti u funkciji utorkom i petkom, javlja Hrvatski Mediski Servis.

Na poziv Veleposlanice Željane Zovko skupu se odazvali predstavnici stranih Veleposlanstvo i Misija, senatori, zastupnici u Parlamentu, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Italije i drugih institucija s kojim je Veleposlanstvo surađuje, direktor Zračne luke Mostar, predstavnici talijanskih turističkih organizacija i operateri, novinari te brojni uglednici iz javnog i kulturnog života glavnog grada.

Posebnu pažnju i interes medija i okupljenih uzvanika izazvalo je i prisustvo dužnosnika Nogometnog kluba "Roma", te popularnih nogometaša Pjanića, Džeke i Zukanovića, koji su u programu sudjelovali kao posebni gosti.

Ovim događajem, nakon dugo vremena, Bosna i Hercegovina se u Rimu i uopće u Italiji, predstavila u pozitivnom svijetlu i na afirmativan način. Događaj je privukao i pažnju talijanskih medija.

Mediji su prenijeli dio govora veleposlanice Željane Zovko koja je podsjetila da je predsjedavajući Predsjedništva BiH dr Dragan Čović nedavno predao aplikaciju za kaniddaturu članstvo u EU, kao i na druge napore BiH da postane dio šire europske obitelji.

Veleposlanica je izrazila nadu da će značajan broj turista koje ove jubilarne godine posjećuju Rim, svoje putovanje nastaviti u Bosnu i Hercegovinu upravo preko Mostara. Tako će Mostar, kako mu i ime kaže, zaista biti most koji veže narode.

Veleposlanica Zovko je zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji prijema, koji je poslao najbolju moguću sliku o zemlji u bitnom trenutku za njenu povijest, a posebno se zahvalila nogometašima koji su, na njen poziv rado došli promovirati i podržati svoju zemlju. Događaju, koji je organiziran na terasi luksuznog hotela Mariot Flora u povijesnom centru grada, prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi./HMS