Austrijska policija objavila konačnu verziju prometne regulacije na Bleiburgu

svibanjska sjećanja, Bleiburg, Hrvatska, Bleiburg, Bleiburg, komemoracija, Bleiburg, Policijski dužnosnici, promet, Bleiburg, obljetnica
Naime austrijska policija objavila je konačnu verziju prometne regulacije na Bleiburškom polju. Ovom prilikom apelira se na sve sudionike u prometu da se ne raspravljaju s policijom, prometnim redarima ili zaštitarima, prometna regulacija, s obzirom na skučenost prostora i veliki broj sudionika može se izvesti na dolje propisan način. Potrebno je samo slušati naputke službenih osoba i promet će se odvijati u skladu sa zadanim parametrima.

AUTOBUSI:
Autobusna mjesta 170- 190 i to u tri djela

od pružnog prijelaza prema GP Holmec potrebno je osloboditi 100 m za istovar putnika i parkirna mjesta za kombije za prijevoz invalida ( dva specijalna+dva putnička)
iza toga je 100 parkirnog prostora za motore , obadva prostora treba obilježiti trakom
nakon iskrcaja putnika vozači autobusa odmah moraju krenuti prema GP Holmec gdje će ih prometni redar uputiti na parkirno mjesto sa desne strane prometne trake u smjeru GP.


NITKO SE NE SMIJE OKRETATI PREMA NATRAG BEZ DOZVOLE PROMETNOG REDARA, ZAŠTITARA ILI POLICIJE

u ovoj I parkirnoj zoni za autobuse predviđa se shodno izračunima 70 parkirnih mjesta, s timu svezi na kontrolnoj točki 1 , gdje se dobivaju brojevi obavijestiti će se kontrolna točka 3 ( ulaz u polje) kontrolna točka 4 ( GP Homlec) kada krene 70 autobus.
Na kontrolnoj točki 2 , prometni redar će početi parkirati vozila od mjesta ulaska procesije do kontrolne točke 1.
kada prometni redari na kontrolnoj točki I vide da nema više mjesta na parkiralištu do mjesta ulaska procesije,
počinju zaustavljati i parkirati autobuse od kontrolne točke 1. do za to predviđenog mjesta u pravcu grada.
od kontrolne točke 2. do ulaska na cestu iz pravca grada autobusi iskrcavaju putnike na mjestu parkiranja.
autobusi parkirani na cesti za GP Holmec okreću se na graničnom prijelazu i vračaju se u grad.
autobusi parkirani od kontrolne točke 1 do kontrolne točke 2 okreću se na proširenom križanju sa ulicom koja ide okomito na glavnu ulicu i vračaju se prema gradu.
autobusi parkirani od grada do kontrolne točke 1, okreću se na križanju kontrolne točke 1. gde ukrcavaju putnike.


OSOBNA VOZILA

za osobna vozila osigurano je parkiralište u Loibachu za cca 500-700 vozila
svi koji idu iz pravca graničnog prijelaza Ravnjak / Mežice trebaju se odmah parkirati na parkirne površine
svi koji dolaze iz pravca Bleiburga morati će skrenutu u desno u pravcu Ebersdorfa i proći kroz podvožnjak, skrenuti lijevo i doći na parkiralište za osobna vozila
ako imaju invalide neka ih iskrcaju na za to predviđeno mjesto na kontrolnoj točki 1 ili kontrolnoj točki dva i produže ulicom koja je predviđena za hitne intervencije u grad prema mjestu parkiranju osobnih vozila.
pokušaj pokušaj parkiranja na nedozvoljenim mjestima kažnjavati će se uklanjanjem vozila ( pauk) i kaznom od 180 € u gotovini.
invalidne osobe iz osobnih vozila morati će pričekati na Polju da po njih dođu kombiji, pa će ih odvesti kod groblja u Loibchu , neka komuniciraju mobitelima da osobna vozila dođu po njih. isto vrijedi i za invalidne osobe iz autobusa,
u slučaju da iza 15 sati , Slovenci puste promet preko GP Holmec, onda svi autobusi idu u pravcu toga prijelaz(???) , a invalidne osobe ukrcavaju do 100 metara od ulaza u polje, osim vozila koja stoje prema Holmecu, gdje će ih dovesti kombi.

VIP VOZILA

za vozila sa posebnom VIP naljepnicom osigurana su mjesta na desnoj strani ceste neposredno pred ulazom u Polje.
nitko bez VIP neće biti propušten do VIP parkirališta.
VIP vozila u povratku idu u pravcu grada i skrenu u prvu ulicu desno.

Prema sadašnjim pokazateljima očekuje se oko 10.000 sudionika. Činjenično je da će svi morati puno pješačiti ( neki najviše do 2 km), ali ne postoje druge mogućnosti prometne regulacije.

Prije početka mise sudionici Komemoracije će biti obaviješteni o prometnoj regulaciji za povratak.

Brotnjo.info