Amerikanka bebi mazala heroin na desni kako bi je uspavala, ubila ju je

Amerikanka, ubila bebu

Amerikanka iz savezne države Maine optužena je za smrt svoje kćeri jer je navodno u više navrata jednogodišnjem djetetu davala male doze heroina kako bi bolje spavalo, a beba je ubrzo nakon toga umrla, piše New York Post.

https://www.youtube.com/watch?v=nLDZH1XWuac

Kimberly Nelligan (33) optužena je da je tijekom dva mjeseca prije smrti svoga djeteta 10. listopada 2018. godine 15-ak puta stavljala heroin na desni bebe. Uhićena je prošloga tjedna u utorak jer su medicinski istražitelji utvrdili kako je beba umrla zbog akutne intoksikacije fentanilom, prenosi index.hr.

Fentanil je snažan sintetički opioid koji se propisuje protiv bolova, a za koji stručnjaci kažu da je otprilike 50 do 100 puta jači od morfija. Na nezakonitom tržištu ta se droga često miješa s heroinom kako bi povećala euforične efekte korisnika.

Kasnije je priznala

Na početku policijske istrage Nelligan je negirala korištenje heroina, no kasnije je navodno priznala kako je, dva mjeseca prije smrti svoje kćeri, dva puta tjedno koristila drogu kako bi je smirila. Njezin suprug posvjedočio je kako je vidio da ona nekih 15 puta maže heroin na desni djeteta jer je beba imala problema sa spavanjem.

Majka je navodno suprugu objasnila kako je davanje heroina djeci uobičajena praksa i da je tako radila s njeno drugo dvoje djece kada su bili mali.

Kimberly Nelligan je za sada na uvjetnoj, odnosno brani se sa slobode.