Županijski proračun za 2012. imaju nakanu usvojiti do konca godine

"Vjerujte da nama ne treba onih stotinu dana da bi se došlo do konkretnih naznaka u kojem će smjeru Vlada ići. Iz nekolicine već potaknutih i realiziranih projekata vjerujem da je sasvim jasno kako znamo što hoćemo, ali i to koliko možemo. Usvajanje rebalansa proračuna za ovu godinu je potvrda takvoga našega opredjeljenja, ali jednako tako i intenzivan rad na pripremi proračuna za sljedeću godinu, koji imamo nakanu usvojiti do konca ove godine", kazao je Lasić.

Stabilizirajući proračun

On se osvrnuo i na postojeće stanje u županiji, a prije svega na financije.
"I rebalans proračuna, a napose proračun za 2012., jesu i bit će i socijalni i stabilizirajući, nažalost, ne i razvojni, ali na to, također, nismo mogli previše utjecati", rekao je premijer HNŽ-a.

Vlada će zbog istinske opredijeljenosti za tim posebnu pozornost posvetiti oblastima znanosti i obrazovanja, socijalnom segmentu te, svakako, davanju prioriteta i potpore gospodarskim impulsima i čimbenicima.

"S druge strane, kako je kazao, uporno će inzistirati na štednji i racionalnom i domaćinskom poslovanju na svakom koraku. I u tom kontekstu ćemo ići svojim primjerom, u svakom kontekstu i u svakom mjestu. Vlada ima ovlasti to potvrditi i tako se ponašati", dodao je Lasić.

Teško stanje

Ponovio je kako je stanje u društvu i u županiji iznimno teško i kako su vlast preuzeli s mnoštvom poteškoća.

"To nikako nećemo stalno ponavljati, jer ne želimo se kriti iza takvog stanja, niti na svaki upit odgovarati tražeći alibi", kazao je i dodao kako želi istinski surađivati s medijima, prije svega na korektan i profesionalan način.

Zahvalio se medijima na dosadašnjoj suradnji te svim katolicima u svoje i u ime Vlade uputio čestitku za Božić, a svima poželio sve najbolje u Novoj godini.

Piše: Dalibor Drlje / Dnevni list