PROMO  JP Autoceste FBiH sa partnerskim tvrtkama na Sajmu gospodarstva Mostar 2024

jp autoceste fbih

Jubilarni 25. Međunarodni sajam gospodarstva svečano je otvoren danas u Slobodnoj carinskoj zoni u Mostaru i održavat će se sve do subote, 20. travnja, u partnerstvu sa susjednom Republikom Hrvatskom.

Sajam okuplja više od 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta, a svoje kapacitete je popunio nekoliko mjeseci prije samog početka.

I ove godine JP Autoceste FBiH, zajedno sa svojim partnerskim tvrtkama na projektu izgradnje Koridora Vc – Regeneracija d.o.o. Velika Kladuša, BS Telecom Solutions d.o.o. Sarajevo i IGH d.o.o. Mostar, sudjeluje na ovoj sajamskoj manifestaciji, predstavljajući završene i aktualne projekte.

„Trenutno smo u završnoj fazi ugovaranja zadnje dionice što se tiče sjevernog dijela Koridora Vc to je dionica Ozimice - Poprikuše, a istovremeno smo u južnom odnosno dijelu oko Mostara u tijeku završnog ugovaranja tri dionice Tunel Kvanj – Buna, Mostar jug – tunel Kvanj i Mostar sjever – Mostar jug“, rekao je v.d. direktor JP Autoceste FBiH, Denis Lasić. 

Lasić je potvrdio i da je dionica Počitelj – Zvirovići u završnoj fazi izgradnje. 

„Prikupljamo zadnje dozvole što se tiče samog otvaranja. Završni su radovi i na mostu. Što se tiče sanacije, ona je završena. Tako da planiramo do početka ljetne sezone da otvorimo tu dionicu“, pojašnjava Lasić. 

Na temu uvezivanja elektronske naplate cestarine i novih mogućnosti za korisnike, Lasić podsjeća da je sa RS-om odnosno Autoputevima RS to već završeno i korisnici su pozitivno reagirali.

„Sa Republikom Hrvatskom odnosno sa HAC-om ćemo ovih dana i službeno to uraditi, a u završnoj smo fazi sa Republikom Srbijom. Tako da ćemo što se tiče regiona pokriti kompletno i bit će uvezana naplata za sve autoceste u regionu. To znači da svakom putniku, građaninu olakšavamo putovanje, nema potrebe da kupuje nove TAG-ove, da vodi računa o granicama, jednostavno njegovo je samo da putuje a sve ostalo radi informatički sustav“ rekao je Lasić. 

jp autoceste fbih

Vršitelj dužnosti direktor JP Autoceste FBiH je naglasio važnost novih velikih infrastrukturnih projekta u Hercegovini sa fokusom na dva. 

„U pitanju su dionica Mostar sjever – Mostar jug iznimno bitna i tunel Prenju. To su dva najveća projekta koji će biti ugovoreni u tijeku ove godine. Ostane nam taj mali dio od Ivana do tunela Prenj i južno od tunel Prenj do Mostara sjever koji ćemo isto u međuvremenu financijski zaokružiti tako da ćemo i njega ugovoriti do sredine iduće godine“, ustvrdio je Lasić. 

Štand JP Autoceste FBIH posjetite u Paviljonu 2 sve do subote u vremenu od 10.30 do 18.30.