Vjekoslav Bevanda: Ukazaćemo na prednosti BiH za investitore

Vjekoslav Bevanda, Zoran Milanović, Vjekoslav Bevanda, Vijeće ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, akcize, proračun, Proračun BIH, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, turisti, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Denis Zvizdić, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda, Vjekoslav Bevanda

... sutra organizira EBRD u Londonu, na prednosti BiH koje mogu da budu od izuzetne koristi za investitore i pozvati ih da ulažu u BiH. Bevanda će tijekom obraćanja na premijerskoj sesiji poslati poruku da je BiH zemlja neiskorištenih potencijala, rekla je Srni glasnogovornica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Amela Mulavdić.

"Govoriće o značajnoj ulozi realnog sektora, Jadransko-jonskoj cesti, Jadransko-jonskom plinovodu i Koridoru `Vc` kao značajnim projektima", rekla je Mulavdićeva.

Prema njenim riječima, Bevanda će sa premijerima zemalja iz regije definirati zajedničke interese koje će pokušati da pretoče u moguće regionalne projekte. Mulavdićeva je naglasila da će ova konferencija biti prilika za poduzetnike da se upoznaju o ulozi EBRD-a u zemljama jugoistočne Europe.

Sesiji će prisustvovati premijeri Srbije Ivica Dačić, Crne Gore Milo Đukanović, Hrvatske Zoran Milanović, Makedonije Nikola Gruevski, Albanije Edi Rama i Kosova Hašim Tači. Na marginama konferencije planirani su bilateralni susreti Bevande sa predsjednikom EBRD-a Sir Suma Chakrabartiem, Ramom i savjetnikom za vanjsku politiku u uredu premijera Velike Britanije Nigelom Caseyem.

SRNA