Vjekoslav Bevanda: Ukazaćemo na prednosti BiH za investitore

... sutra organizira EBRD u Londonu, na prednosti BiH koje mogu da budu od izuzetne koristi za investitore i pozvati ih da ulažu u BiH. Bevanda će tijekom obraćanja na premijerskoj sesiji poslati poruku da je BiH zemlja neiskorištenih potencijala, rekla je Srni glasnogovornica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Amela Mulavdić.

"Govoriće o značajnoj ulozi realnog sektora, Jadransko-jonskoj cesti, Jadransko-jonskom plinovodu i Koridoru `Vc` kao značajnim projektima", rekla je Mulavdićeva.

Prema njenim riječima, Bevanda će sa premijerima zemalja iz regije definirati zajedničke interese koje će pokušati da pretoče u moguće regionalne projekte. Mulavdićeva je naglasila da će ova konferencija biti prilika za poduzetnike da se upoznaju o ulozi EBRD-a u zemljama jugoistočne Europe.

Sesiji će prisustvovati premijeri Srbije Ivica Dačić, Crne Gore Milo Đukanović, Hrvatske Zoran Milanović, Makedonije Nikola Gruevski, Albanije Edi Rama i Kosova Hašim Tači. Na marginama konferencije planirani su bilateralni susreti Bevande sa predsjednikom EBRD-a Sir Suma Chakrabartiem, Ramom i savjetnikom za vanjsku politiku u uredu premijera Velike Britanije Nigelom Caseyem.

SRNA