Sastanak Izetbegović - Čović u kasnim poslijepodnevnim satima

02.08.2016

Nakon uspješnog sastanka predjsedavajućeg Predsjedništava BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika čelnika SNSD-a i predsjednika RS, na kojem je usaglašen mehanizam koordinacije te pismo namjere prema MMF-u, danas bi trebao uslijediti sastanak Izetbegovića s liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

Naime, Čović je odmah nakon postizanja dogovora Izetbegovića i Dodika izrazio nezadovoljstvo što je mehanizam koordinacije dogovaran bez prisustva predstavnika hrvatskog naroda te je izrazio bojazan da bi dogovorenim mehanizmom dolazilo do preglasavanja.

Kako je za avaz.ba rečeno od izvora iz Stranke demokratske akcije, sastanak bi se trebao održati danas u kasnim poslijepodnevnim satima, ali lokacija sastanka još nije definirana. Do sada se špekuliralo da bi se on mogao održati u Mostaru, a prema posljednim neslužbenim informacijama do susreta bi moglo doći i u Sarajevu.

Sastanku bi trebali, pored Čovića i Izetbegovića, prisustvovati i predsjedavajući Vijaća ministara BiH Denis Zvizdić te premijer Federacije BiH Fadil Novalić.


loading...