Otkrivene 74 nevjerodostojne diplome: Tri u EP HZHB d.d. Mostar, pet u Federalnom zavodu PIO, 20 u JP BH Pošta ...

lažne diplome, provjera, krivotvorene diplome, diplome, lažne diplome, Vlada FBiH, revizija diploma, diplome, lažne diplome, provjera, lažne diplome, BIH, uhićenje, diplome, krivotvorene diplome, lažne diplome, Bosna i Hercegovina, diplome, Njemačka, lažne diplome, diploma, revizija, Federalno ministarstvo obrazovanja

Vlada FBiH na današnjoj sjednici se upoznala sa informacijom o reviziji diploma zaposlenih u federalnim institucijama i tijelima, federalnim tijelima uprave i upravnim organizacijama, javnim poduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Federacija BiH, te gospodarskim društvima u većinskom vlasništvu Federacije BiH.

U dosadašnjem procesu provjere, a prema dostavljenim izvještajima, utvrđeno je postojanje 74 nevjerodostojne diplome, i to jedna u Financijsko-informatičkoj agenciji, tri u BH Telecomu d.d. Sarajevo, četiri u JP Međunarodni aerodrom Sarajevo, pet u Federalnom zavodu PIO, 20 u JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, tri u JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, devet u Lutriji BiH, 16 u Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH, dvije u Poreznoj upravi Federacije BiH, po jedna u KPZ-ima poluotvorenog tipa u Sarajevu i Orašju, jedna u KPZ zatvorenog tipa u Zenici i osam u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin.