PRETRESI ZBOG LAŽNIH DIPLOMA Privremeno obustavljene transakcije za pet fizičkih osoba

SIPA djelatnik
Ilustracija/Hercegovina.info

U okviru operativne akcije 'Index' privremeno su obustavljene transakcije za pet fizičkih osoba u iznosu većem od 350.000 KM.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer, 18. 3. 2024., su u sklopu operativne akcije 'Index', koja je realizirana pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, poduzeli mjere i radnje u okviru kojih su izvršili provjere računa u bankama za pet fizičkih osoba.

Tom prilikom su za svih pet fizičkih osoba izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 345.850,00 konvertibilnih maraka i 3.365,00 eura, priopćeno je iz SIPA-e.

Također, šest osoba lišenih slobode, danas je nakon završene kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predano u daljnju nadležnost Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više fizičkih i pravnih osoba, a istražne aktivnosti se odnose na procesuiranje nezakonitosti s kojima se dovode u vezu privatne visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini.