HNŽ-e je nakon 13 mjeseci od izbora danas dobio Vladu

Vlada HNŽ, Denis Lasić, Vlada HNŽ, Denis Lasić, Ivan Beus, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, ZZO HNŽ, HNŽ, sjednica, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, popis, ministri, javni poziv, Vlada HNŽ
Za tu Vladu glasovala su 23 zastupnika, 1 "protiv" i 2 "suzdržana". Skupština HNŽ-a za županijskog ministra unutarnjih poslova izabrala Marija Šulentu (HDZ BiH), za ministra pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Radenka Mirića (SDP), za ministra financija imenovala Samira Hadžihuseinovića (SDP), za ministra prometa i veza Iliju Cvitanovića (HDZ 1990), za ministra obrazovanja, znanosti , kulture i sporta Zlatka Hadžiomerovića (SDA), za ministar graditeljstva i prostornog uređenja Suada Hasandedića (SDA), za ministra gospodarstva Amera Zagorčića (SDP). Ministar zdravstva je Mladen Bošković (HDZ BiH), ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović (HDZ BiH), ministar za pitanja branitelja je Marinko Petrić (HDZ 1990), a ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša je Semin Borić (SDA). Zastupnik SDA u županijskoj Skupštini Zijad Mušić je jedini glasovao protiv predloženog sastava Vlade HNŽ-a zbog, kako je kazao, vlastitih principa koji nisu poštovani.

Vlada bez žena na ministarskim pozicijama

"Danas sam svojom odlukom poštovao svoj osobni stav. Nekome na žalost, a nekome na sreću što se ovaj moj stav poklopio sa stavovima Gradskog odbora i kadrovske komisije centrale SDA", obrazložio je Mušić novinarima svoj stav istaknuvši kako je smatrao da će u ovoj novoj vladi biti neki novi ljudi.
Novi premijer HNŽ-a Denis Lasić je u izjavi novinarima kazao kako su građani ove županije dobili timsku vladu koja je spreman raditi i za čiji rad će odgovarati.

Sjednica i danas kasnila zbog sukoba u SDA

Zastupnik SDP-a u županijskoj Skupštini Aner Žuljević je kazao kako će vrijeme pokazati kako će ova Vlada raditi, ali kako očekuje da će biti timska i profesionalna. Inače, sjednica Skupštine je kasnila s početkom zbog pregovora u SDA. Vladala je neizvjesnost zbog kadrovske križaljke SDA. Međutim, i tu eru smo završili-kazao je Žuljević. Vlada u svom sastavu neće imati ni jednu ženu na ministarskoj poziciji.

(K.M. Dnevnik.ba)