Glavno vijeće HNS-a: Premijer BiH treba biti kandidat dva HDZ-a

Božo Ljubić, Hrvatski narodni sabor, HNS BiH, Dragan Čović, Božo Ljubić, Hrvatski narodni sabor, HNS, Hrvatski narodni sabor, Vijeće ministara, HNS, kanal na hrvatskom jeziku, Hrvatski narodni sabor, priopćenje, Mostar, Hrvatski narodni sabor, osuda, doris pack, sda, SDP BIH, Hrvatski narodni sabor, priopćenje, HNS, sabor, Hrvati u BIH, HNS, HNS BiH
"Ta osoba treba biti Hrvat i trebaju ga predložiti stranke koje imaju većinski izborni i narodni legitimitet, a to su HDZ BiH i HDZ 1990.", rekao je Ljubić u izjavi za medije u Mostaru.

Prema njegovim riječima, ne bi bilo mudro da Predsjedništvo BiH predlaže novoga kandidata, dok se ne postigne dogovor parlamentarne većine.

Ljubić je izrazio uvjerenje da Slavo Kukić, kandidat za mandatara kojega su predložile stranke okupljene oko SDP-a BiH, sutra neće dobiti potporu tijekom glasanja u drugom krugu u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Ljubić je rekao i kako je glavno vijeće HNS-a dovršilo proces uspostave osam odjela, te da je verificiran program rada toga tijela.

(Onasa)