HNS objavio priopćenje, našlo se ekspresno rješenje

Zlatko Dalić i Luka Modrić
Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija trebala je od 22. do 26. ožujka sudjelovati na W Cupu u Abu Dhabiju. Uz Hrvatsku, na turniru su trebali nastupiti Novi Zeland, Tunis i Egipat. No, danas je stigla vijest kako je turnir iz nepoznatih razloga otkazan. Hrvatski nogometni savez je morao brzo reagirati, te je danas u poslijepodnevnim satima objavio priopćenje.

HNS: Turnir se prebacuje u Kairo

"Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s nogometnim savezima Egipta, Tunisa i Novog Zelanda da međusobni prijateljski turnir umjesto u predviđenom Abu Dhabiju (UAE) bude odigran u glavnom gradu Egipta, Kairu. Četiri saveza istovremeno su raskinula ugovor s organizatorom predviđenog W Cupa zbog neispunjavanja ključnih stavki ugovora te su potom prionula pronalasku odgovarajućeg novog rješenja.

Sukladno zajedničkom dogovoru, Egipatski nogometni savez preuzet će organizaciju turnira koji će tako biti odigran u Kairu od 22. do 26. ožujka. Turnir će biti odigran u ranije predviđenom formatu - u polufinalima će 22. ožujka snage odmjeriti Hrvatska i Tunis te Egipat i Novi Zeland, a potom će biti odigrane utakmica za 3. mjesto (25. ožujka) i finale (26. ožujka)", stoji u objavi HNS-a.

Kustić: Morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezentacije

"Žao nam je zbog ovakvog raspleta, no morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezentacije, kao i poslovni interes Saveza. Zahvaljujem kolegama iz Novog Zelanda, Tunisa i Egipta s kojima smo bili u otvorenoj komunikaciji te zajednički dogovorili sve korake, a posebno cijenimo spremnost Egipta da preuzme organizaciju ovog turnira.

Najvažnije, uspjeli smo osigurati da reprezentaciji ne mijenjamo značajno plan reprezentacije, u dogovoru s izbornikom, jer imamo iste protivnike i ostajemo vjerni ideji da ekipi omogućimo da provede kvalitetnih tjedan dana zajedno", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Dalić: Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove

"Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove te zahvaljujem Savezu što je u ovako kratkom roku pronašao odgovarajuće rješenje u suradnji s preostalim sudionicima turnira. 

U Zagrebu i Kairu imat ćemo sve uvjete da ispunimo svoje ciljeve - odigramo dvije kompetitivne utakmice, odradimo dobre treninge i provedemo kvalitetno vrijeme zajedno, osnažujući tako dobru atmosferu uoči Eura ovog ljeta", izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

HNS će objaviti informacije o ulaznicama

"Hrvatski nogometni savez naknadno će informirati javnost o prodaji ulaznica za ovaj turnir te preciznom rasporedu odigravanja utakmica s lokacijama. Vatreni će se okupiti u Zagrebu u ponedjeljak 18. lipnja, gdje će boraviti do 21. ožujka kada putuju u Kairo", dodaju u priopćenju.