Dragan Čović razgovarao sa dužnosnicima Europskog parlamenta

covic u eu

... u Strazburu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. Čović se jučer u sjedištu Europskog parlamenta susreo s predsjednikom Europskog parlamenta Antoniom Tajanijem i s još nekoliko dužnosnika.

Informirao je Tajanija o napretku BiH na putu ka euroatlantskim integracijama. Istaknuo je kako je otpočelo prevođenje odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije te je većina odgovora usaglašena kroz tijela mehanizma koordinacije.

Također, je kazao kako su sjednice Predsjedništva BiH za vrijeme njegovog predsjedanja posvećene raspravi o napretku u procesu europskih integracija te da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH i Vijeću ministara BiH određen rok 15. prosinca za dostavu odgovora Europskoj komisiji.

Predsjednik Tajani je ponovio opredjeljenje Europske unije za pridruženje Bosne i Hercegovine europskoj obitelji te je ohrabrio predstavnike institucija i žitelje BiH da se nastavi s pozitivnim trendom ispunjenja obveza.

Dužnosnici u Europskom parlamentu ponovili su podršku našim naporima pri ispunjenju obveza kako bi dobili kandidatski status za članstvo u EU. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović se obratio kasno sinoć članovima Odbora za vanjsku politiku Europskog parlamenta.

FENA