Čović i Ljubić razgovarali o suradnji njihovih stranaka

Dragan Čović
Oni su konstatirali da će nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju i potvrdili zajednički nastup u pregovorima oko rekonstrukcije Vijeća ministara i Vlade Federacije BiH. U vezi s tim, dogovorili su i sastanak izaslanstava dviju stranaka na kojem bi razmotrili buduću suradnju pa, uz ostalo, i uspostavu općinskoh vijeća na temelju rezulatat nedavno održanih općinskih izbora.

Ljubić i Čović spremni su na sazivanje sastanka političkih lidera čije će stranke činiti novu paralemntarnu većinu i svoje sudjelovanje na tom sastanku.

Oni očekuju da će se sljedećih dana na sastancima predsjednika stranaka iskristalizira ta parlamentarna većina i da se onda sazove skupni sastanak predsjednika stranaka koje će činiti tu većinu.

Osim potvrđivanja parlamentarne većine i sastava Vijeća ministara BiH, na tom sastanku bilo bi govora i o provedbi presude Europskoga suda za ljudska prava iz Strasbourga u predmetu Sejdić i Finci, te drugim bitnim reformama u BiH koje bi nova vladajuća većina provela do kraja ovoga mandata, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.