Čović: Borajnu Krišto na čelo Vijeća ministara

Borjana Krišto, Borjana Krišto, Borjana Krišto, Dragan Čović, Vijeće ministara, Borjana Krišto, FBIH, Šefik Džaferović, Borjana Krišto, Borjana Krišto, HDZ BiH, Mostar
"Tri pozicije pripadaju Hrvatima u Vijeću ministara, i to treba pripasti dvama HDZ-ima, što je uvjet za svaki dogovor", dodao je.

Objasnio je kako se očekuje da će Hrvatima pripasti mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara i dvije ministarske pozicije. Čović će u petak članovima Predsjedništva BiH predložiti Krišto za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Čović smatra da se uspostavom Vijeća ministara otvara prostor za rekonstrukciju Vlade Federacije iz koje su izbačena dva HDZ-a za koje je na posljednjim izborima glasalo 90% Hrvata.

"Dok ne budu legitimni predstavnici hrvatskog naroda dobili priliku obnašati vlast u skladu s izbornim rezultatom, ta će se kriza pojačavati", ocijenio je.

Uspostava široke koalicije koju bi činile vodeće stranke Hrvata dva HDZ-a, Bošnjaka SDPBiH i SDA te Srba SNSD i SDS omogućila bi provedbu reformi potrebnih za euroatlantske integracije, smatra Čović.

fena