Ćosić za HMS: Lijanovićev zahtijev za ukidanje kantona znak je potpunog pomračenja uma

vlada ŽZH, Vesna Ćorluka, Zdenko Čosić, Zdenko Čosić, Jerko Ivanković Lijanović, ŽZH, vlada ŽZH, Zdenko Čosić, vlada ŽZH, imena, Zdenko Čosić, ZHŽ, Zdenko Čosić

...izjavio je za Hrvatski medijski servis premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić, komentirajući zahtijev predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak i federalnog ministra poljoprivrede , vodoprivrede i šumarstva Jerke Lijanovića za ukidanje kantona. 

Podsjetimo, Lijanović je od zastupnika Federalnog parlamenta ponovo zatražio podršku za izmjene Ustava F BiH, kojima bi se ukinuli kantoni, tvrdeći kako bi se time uštedjel0 500 milijuna maraka proračunskog novca. Lijanović tvrdi kako bi se tim novcem mogle sanirati štete od poplava.

„Našim građanima nastradalim u poplavama možemo pomoći tako što ćemo ukinuti kantone i tako uštedjeti oko 500 milijuna maraka. Taj novac možemo preusmjeriti u pomoć i obnovu poplavljenih područja, izjavio je Lijanović za Federalnu televiziju, a istu tvrdnju ponovio i za Tv Pink BiH.

„Govoriti o uštedama u visini županijskih proračuna, a pri tomu ne nuditi odgovor na pitanje tko će plaćati policajce, liječnike, učitelje i profesore, suce, tužitelje... znak je potpunog pomračenja uma, kaže premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosuć.

Dok je Lijanović, dodaje Ćosić, imao odlučujuću riječ u županiji ( Zapadnohercegovačkoj, op.aut), onda je zagovarao ukidanje Federacije!? Što to znači?, upitao se Ćosić u izjavi za HMS te pojasnio: - Jasno, ne radi se o projektu izlaska iz krize nego o sljepilu što ga izaziva svaki novčani iznos koji nije pod Lijanovićevom kontrolom.

Zapadnohercegovački premijer Zdenko Ćosić kazao je za Hrvatski medijski servis kako „samo dva neustavna federalna ministarstva troše 20 milijuna maraka- ministarstvo kulture i sporta i ministarstvo obrazovanja. „ Koga imaju na plaći i što je njihova ustavna uloga? Plaćaju stotinjak namještenika i službenika i nemaju nikakvu ustavnu zadaću. Trebalo bi ukinuti te paraustavne nametnike. Trebalo bi ukinuti glupost! U nekoj normalnoj zemlji takve gluposti ne bi naišle na javni odjek, kod nas se publiciraju kao mudrost. U normalnim okolnostima ne bi trebalo diskutirati s ljudima koji negiraju činjenice, izjavio je Ćosić za HMS.