PROSVJETARI ŽZH "Zadovoljni smo sastankom s ministrom financija, ali pametniji ćemo biti nakon onoga s premijerom Ćosićem"

nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama žzh, Toni Kraljević, Zdenko Čosić
vrisak.info

Prosvjetari Županije Zapadnohercegovačke predvođeni Nezavisnim sindikatom uposlenih u srednjih školama, zadovoljni su današnjim sastankom s ministrom financija Tonijem Kraljevićem koji se održao u Ljubuškom, rekla je to za Hercegovina.info Jasminka Petric predsjednica Sindikata.

"Imali smo dobar sastanak i od strane ministra financija dobili smo tako reći 'dobro vibraciju' da bi se stvari konačno mogle pomaknuti s mjesta. No, danas ne možemo reći da se nešto bitno dogodilo. Ministar nas je obavijestio kako će nas u četvrtak 16. prosinca prije sjednice Vlade HNŽ-a na razgovor primiti premijer Zdenko Ćosić. Nakon tog sastanka ćemo biti pametniji i moći reći nešto više", rekla nam je Petric.

Podsjetimo, prosvjetari su danas održali konferenciju za medije na kojoj su obavijestili javnost o proteklim danima generalnog štrajka. Jučer su održali i sastanak s ministricom obrazovanja Ružicom Mikulić nakon čega su nam rekli kako će od sada po pitanju ovog problema (povećanje plaća i kolektivni ugovor) komunicirati isključivo s ministrom financija Tonijem Kraljevićem.

Također, valja reći kako na Skupštini ŽZH jučer nije prihvaćen zahtjev da se na točku dnevnog reda uvrsti rasprava o stanju u školama i generalnom štrajku prosvjetara.

Toni Kraljević,Zdenko Čosić,nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama žzh

BUKMIR "Oni samo igraju igru"

Na sjednici Skupštine Vlade ŽZH-a danas je odbijen zahtjev oporbenih vijećnika da se na dnevni red uvrsti točka "Stanje u školstvu s posebnim naglaskom na štrajk u srednjim …

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.