Božićna čestitka predsjednika HDZ BiH prof. Dr. Dragana Čovića

HDZ BiH, Dragan Čović, Božić

Blagdan Božića je nadasve vrijeme milosti i veselja zbog radosne vijesti - rođenja Spasitelja svijeta Isusa Krista.

Ovo ozračje uvijek iznova budi i jača u nama životnu nadu, potiče na praštanje i više razumijevanja među svim ljudima i narodima, bez kojeg nije moguće graditi bolje i pravednije odnose, ne samo ovdje kod nas, nego u čitavom svijetu.

Mi, Hrvati katolici koji živimo na prostoru Bosne i Hercegovine, posebno smo toga svjesni, stoga i dajemo svoj doprinos uspostavljanju tolerantnijih međuljudskih odnosa, te u duhu demokracije i uvažavanja naših različitosti nastavljamo našu daljnju političku borbu za stvarnom ustavnom jednakopravnosti i potpunom slobodom našeg napaćenog naroda.

Sve koji se nadaju susretu sa Gospodinom mora krasiti neopisiva radost i veselje da dijele sve dobro i loše sa najbližim, bez obzira na različitosti koje nas krase.

Želim da nam ovo Božićno ozračje bude nadahnuće i izvor nove snage da damo doprinos, ali i druge ohrabrimo na žurno traženje prihvatljivih političkih rješenja za našu Domovinu. Ići u susret političkom kompromisu, znači biti racionalan, ali istodobno hrabar i odlučan.

Uvjereni da samo s Božjom pomoći možemo svoje ciljeve i ostvariti, jednako tako želimo da i svi drugi narodi i građani koji s nama žive u Bosni i Hercegovini uživaju ista kolektivna i pojedinačna prava i slobode.

Na osobit način želim se prisjetiti i radost Božića podijeliti s obiteljima naših poginulih, stradalnicima, našim uznicima i svima onima koji još uvijek trpe sve posljedice Domovinskog rata i teškog gospodarsko socijalnog stanja.

Radujući se Božiću, želimo da mir, blagostanje, radost i ljubav prema čovjeku postane dostižan cilj za sve nas.

Neka i ovaj Božić u svima nama probudi nadu i optimizam,

neka betlehemsko svjetlo i Božja milost dotakne svakog čovjeka,

i neka novorođeni Isus podari mir i radost svima Vama i Vašim obiteljima.

U IME HDZ BiH I SVOJE OSOBNO IME HRVATSKOM KATOLIČKOM PUKU ŽELIM ČESTIT BOŽIĆ A SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE BLAGOSLOVLJENU I USPJEŠNU 2012. GODINU

PREDSJEDNIK HDZ BiH PROF. DR. DRAGAN ČOVIĆ