Pojavila se snimka koja bi mogla dodatno zamrsiti misterij nestalog boeinga

zrakoplov, nestanak, zrakopolov, nestanak, malezija, CNN, zrakoplov, nestanak, crna rupa, istina, teorija, zrakoplov, malezija, malezija, zrakoplov, nestanak, zrakoplov, malezija, nestanak, zrakoplov, nestanak
...i u Indijskom oceanu, uz obalu zapadnog dijela Australije pored Pertha.

Tvrde da postoji mogućnost kako je riječ o snimci pada malezijskog Boeinga 777, koji je 8. ožujka s 239putnika i članova posade nestao s radarskih zaslona.

Na kratkoj se snimci zabilježenoj na dan nestanka aviona, točnije 10 minuta nakon što je izgubio kontakt s kontrolom leta, čuju niskofrekventni zvukovi koji na trenutak postaju intenzivniji, što je protumačeno kao mogući moment pada letjelice u ocean.

Zvuk je došao s lokacije nekih 5.000 kilometara zapadno od australskog Pertha, u kojemu je inače smješten centar za koordinaciju potrage za misteriozno iščezlim avionom. Riječ je o mjestu izvan suženog područja na kojemu se sve donedavno odvijala najintenzivnija potraga za olupinom letjelice.

'Jedan te isti signal otkriven je na više prijamnika i mogao bi biti povezan s padom aviona', rekao je znanstvenik Alec Duncan, koji ipak upozorava da je vjerojatnost kako je uistinu riječ o snimci pada Boeinga relativno mala, odnosno iznosi tek oko 10 posto.

Znantno je veća vjerojatnost da je zvuk došao od potresa ili nekog drugog prirodnog događaja.

'Ipak, da sam ja na mjestu tragača za avionom, otišao bih na lokaciju s koje je stigao zvuk i pregledao je. Tamo se ne događa baš puno stvari koje proizvode takav zvuk', rekao je Duncan.

Dodaje da je stupio u kontakt s koordinacijskim centrom u Perthu iz kojeg su snimku ocijenili zanimljivom, ali uz napomenu da dolazi s lokacije izvan suženog područja potrage.

Inače, podvodni mikrofoni služe kako bi se čule aktivnosti morskih organizama, uključujući kitova, ali i kako bi se registrirale eventualne podvodne nuklearne eksplozije.

Uređaji su u stanju zabilježiti i pulsirajuće signale koje odašilju avionske crne kutije, ali nikakav puls do njih u proteklom razdoblju, čini se, nije stigao.

Jutranji list