Sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u Mostaru | Hercegovina.Info

Sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u Mostaru

Sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u Mostaru
Očekuje se više od 40 izlagača iz javnog, nevladinog i gospodarskog sektora, koji će konkretnim primjerima pokazati kako osobe s invaliditetom mogu i žele raditi, te imaju pravo na rad i zapošljavanje.

Posjetitelji i izlagači imat će priliku sudjelovati na radionicama o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i o aktivnom traženju posla koje će predvoditi predstavnici javnih institucija s federalne i županijske razine, najavili su organizatori.

Na svečanom otvorenju sajma nazočnim posjetiteljima i izlagačima obratit će se šef Izaslanstva EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, ministar rada i socijalne politike u Vladi Federacije BiH Vesko Drljača, ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Sajam se organizira u okviru projekta POWER, kojeg financira Europska unija s ciljem kreiranja boljeg okruženja za osobe s invaliditetom u BiH, posebno na području obrazovanja, zapošljavanja i podizanja javne svijesti.

(www.jabuka.tv)