Predstavljena knjiga 'Moj životni put' autora Bože Žepića

Dragan Čović
...književni opus i knjiga "Moj životni put", akademika Bože Žepića, profesora emeritusa Sveučilišta u Mostaru. Knjiga je predstavljena u povodu 80 godina života i 40 godina rada i djelovanja prof. Bože Žepića.

„Akademik Žepić knjigu o svom ''putu'' mogao je dovršiti jedino dugogodišnjim hodom kroz razna životna iskušenja i situacije. Knjiga sadrži autorov pogled na svijet stečen vlastitim životnim i radnim iskustvom, a proširen njegovim znanstvenim sociološko- filozofskim i pravno-politološkim spoznajama te protkana mislima drugih ljudi i ujedno narodnom mudrošću", kazala je doc. dr. Ivana Stipanović.

Ovo je akademikova 12. dvanaesta knjiga gdje autor događaje iz svoga života opisuje na jedinstven i sebi svojstven način.

„Meni je drago da večeras nisam ovdje samo kao kolega ili u nekoj drugoj dimenziji već kao prijatelj svega onoga što ste ti Božo i Ruža ugradili u mene privatno i moju obitelj", zahvalio se hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović.

Akademik Božo Žepić je istaknuo kako jedan susret domaće i međunarodne politike može proizvesti rješenje za BiH. „Kada čovjek nešto hoće riješiti, ništa nije nemoguće. Ovdje su tri naroda, samo je potrebno stvoriti političko ozračje i političku volju. Potrebno je pomirenje, da svatko svakog razumije i samo se, ako su sva tri naroda jednakopravna u svim svojim ljudskim i kolektivnim pravima, može očekivati dobro za sve'', dodao je Žepić.

sum.ba