FOTO  Ispraćaj stradalih studenata: Sveučilište u Mostaru ne pamti veću tragediju i gubitak

pogibija
Oni su poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći koja se desila u subotu oko 10 sati, kada se Škoda Fabia u kojoj su se nalazili, u blizini tunela Bijela, survala u jezero Salakovac.

Rektorica Sveučilišta Ljerka Ostojić u svom obraćanju kroz suze je kazala kako ovo Sveučilište od svog nastanka do danas nije doživjelo tužniji skup, veću tragediju niti veći gubitak, javlja avaz.ba.

- Danas su mnoge misli u Hercegovini usmjerene prema Slavoniji, gradovima i mjestima u kojima su se rodili i živjeli naši nastradali studenti. Sveučilište, mi okupljeni, čuvat ćemo vječnu uspomenu na naše studente. Naše misli i sjećanje bit će okrenute Domagoju, Antoniji, Vjekoslavu i Teni - kazala je Ostojić.

Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora u ime svih studenata Svečilišta izrazila je najdublju sućut porodicama, rodbini i prijateljima stradalih kolega.

- Ova tragedija pogodila je četiri obitelji, dvije države, Sveučilište, cijelu jednu naciju... Svi preminuli ostat će u našim mislima. Svaki naš položeni ispit kao i oni nepoloženi, trenutak našeg studentskog života u Mostaru, ostat će zauvijek urezan- rekla je Marušić.

Okupljenima su se obratili i Mario Vasilj, dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Ivan Vasilj, dekan Fakulteta zdravstvenih studija, Danijela Petrović, v.d. dekana Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta te Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta.

Među ostalima, komemoraciji su prisustvovali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, predstavnici Vlade i Skupštine HNK te Grada Mostara.

Foto: FENA