Demanti na izjave za tisak predsjednika ZU HVIDR-a Ramsko-Neretvansko-Humske Županije Zorana Zovke.

hvidra
...izbora županijskog ministra za pitanja branitelja u Hercegovačko-Neretvanskoj županiji.

Temeljne braniteljske Udruge Grada Mostara tj : Udruga roditelja hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu, Udruga udovica hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Udruga HVIDR-a Grad Mostar dale su potporu Marinu Ćoriću, članu Udruge HVIDR-a Grad Mostar.

Važna činjenica je da ministra u novom sazivu Vlade HNŽ-a za pitanja branitelja daje Grad Mostar. Neistina je, a koja je prenesena putem tiska i elektronskih medija, da je svaka Udruga prije davanja suglasnosti održala sastanke.

Naime, na sastanku braniteljskih udruga i mandatara za Vladu HNŽ-a Nevenka Hercega, dopredsjednika skupštine HNŽ-a Tomislava Martinovića i predsjednika županijskog odbora HDZ BiH Ljube Bešlića, održanom 03.09.2015.g u bivšoj III Osnovnoj školi tj. Gradskoj vjećnici Zoran Zovko je iznio stav kako braniteljske udruge HNŽ-a daju potporu Oliveru Soldi.

11.09.2015.g održan je krnji sastanak ZU HVIDR-a Ramsko-Neretvansko-Humske Županije, naravno bez Udruge HVIDR-a Grad Mostar iako broji preko 500 članova tj. duplo više od svih ostalih općinskih Udruga HVIDR-a RNH-e Županije.

Od 6 članica ZU HVIDR-a RNH Županije, prisutno je bilo 4 ( Rama, Čitluk, Jablanica, Čapljina ) dok Mostarska podružnica nije pozvana uopće.

Glasovanjem, potporu aktuelnom ministru su dali Čapljina i Jablanica dok su Rama i Čitluk bili protiv.

Tim sastankom Zoran Zovko je pokazao, da je u dosadašnjim izjavama iznosio neistine o održanim sastancima i potpori ZU HVIDR-a RNH Županije aktulenom ministru.

Simptomatično je za Zorana Zovku da pri svim važnijim odlukama koje se tiču branitelja izbjegava mišljenje HVIDR-a Grad Mostar, iako je član iste , pa je tako i obnovio svoj mandat na funkciji Predsjednika ZU HVIDR-a RNH Županije protivno statutu, a uz „blagoslov" aktuelnog ministra branitelja Olivera Solde.

U kojem pravcu i za čiji račun ide „potpora" Zorana Zovke aktuelnom ministru, građevinskom lobiju ili sitnim „quid pro quo" relacijma , HVIDR-a Mostar može samo nagađati, jer smo ionako jednostrano zakinuti za informiranje od strane „našeg župana".

Smisao ZU HVIDR-a RNH Županije bi trebao biti okupljanje općinskih Udruga HVIDR-a i svih stradalnika Domovinskog rata sa ciljem poboljšanja kvalitete života stradalnika i njihovih obitelji a ne poboljšanje standarda dužnosnika iste.

Što se tiče „sklapanja sporazuma o povlaštenom položaju" a koje se spominje u priopćenju samoprozvane Koordinacije Udruga HVO HNŽ-a ( mi bi voljeli znati sa koje adrese djeluju i na kojem Sudu su registrirani ) moramo reći sljedeće :

HVIDR-a Grad Mostar djeluje na području Grada Mostara pomažući kako svom članstvu tako i stradalnicima iz drugih općina, a što bi,između ostalog, trebala biti briga Predsjednika ZU HVIDR-a RNH Županije i resornog ministarstva.

Mi nastavljamo raditi kao što smo i do sada radili..

HVIDR-a Grad Mostar