Ado iz Mostara osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog teške krađe

krađa, zatvor, Doboj, MUP RS, Makarska, policija, orka, uhićenja, uhićenje, droga, migranti, krijumčarenje, uhićenja, maribor, Hrvat, uhićenja, policijska akcija, Hercegovina, uhićenje, Adis Burić, pritvor

Općinski sud u Mostaru je dana 12.07.2019. godine temeljem zaključene Nagodbe o priznanju krivnje između optuženog, njegovog branitelja i postupajućeg tužitelja, po Optužnici Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru, donio osuđujuću presudu kojom je oglasio krivim optuženog Admira Bislimia zv. „Ado“ iz Mostara, zbog kaznenog djela Teška krađa, te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedanaest mjeseci. Optuženom se u kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počevši od 12.06.2019. godine, pa sve do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.
Naime, optuženom se stavljalo na teret da se dana 09.06.2019. godine, oko 10,15 sati, u ulici Husnije Repca u Mostaru, kretao iza S. K. na udaljenosti od pola metra, prema ulazu br. 13, gdje navedena stanuje, pa kada se ista okrenula i upitala ga „hoćete li ući“, isti je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, naglo rukama uhvatio zlatnu ogrlicu na vratu oštećene, jako je povukao prema sebi i uspio je otrgnuti, te uzeti, a zatim joj je trznuo i uzeo novčanik iz ruku, te trčeći udaljio se s lica mjesta, na koji način je pribavio sebi protupravnu imovinsku korist u vidu zlatne ogrlice „Cartier“ s privjeskom, te je tako oštećenoj S. K. pričinjena šteta u ukupnom iznosu od 3.020,00 KM, dok je dokumente, i to osobnu kartu na ime oštećene i bankovnu karticu, kao i novčanik, bacio, stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a.