Narodna stranka Radom za boljitak predstavila svoj izborni program u Goraždu

Lijanovići, Jerko Ivanković Lijanović, NS radom za boljitak, kupovina glasova, suđenje, Lijanovići, Jerko Ivanković Lijanović
 "Mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak odlučno smo kazali da nismo zadovoljni radom aktualne vlasti. Njihova nesposobnost dovela je do toga da svake godine za naše umirovljenike, naše invalide, naše školstvo, naše zdravstvo izgubimo preko 9 milijarda maraka. 

 Dvadeset godina ta vlast nije stvarala ambijent za otvaranje novih radnih mjesta, nije gradila putove, nije širila etničku suradnju, nego je poticala etnički konflikt.  
 
 Dužničko ropstvo u koje su nas gurali svih ovih godina dovelo nas je do toga da naša djeca nemaju nikakvu perspektivu ovdje u Goraždu i cijeloj BiH. Građani Goražda i okolice nemaju pravo na siromaštvo", kazao je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat za premijera BiH Mladen Ivanković Lijanović.   

 "Narodna stranka Radom za boljitak političko je osvježenje na ovom području i svakim danom sve više jača i razvija se. Zastupljena je u svakom selu i naselju ovoga kraja, što nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu na predstojećim izborima.  
 
 S ponosom ističem da su na našim listama pošteni, obrazovani i vrijedni kandidati čija prošlost nije ukaljana nikakvim aferama niti sumnjivim radnjama. Svjedoci smo da su predstavnici vlasti, građane na ovom području doveli do dna i beznađa. 

 Narodna stranka Radom za boljitak sa svojim kandidatom za premijera BiH, predsjednikom Mladenom Ivankovićem Lijanovićem u sljedeće četiri godine planira otvoriti 100 000 novih radnih mjesta, planira investirati 10 milijardi maraka u privredu, oporezovati luksuz, a poreza osloboditi osnovne životne namirnice. Bosansko-podrinjska županija dobit će na sljedećim izborima novu i bolju vlast, u kojoj će Narodna stranka Radom za boljitak igrati jednu od glavnih uloga", kazao je Edim Fejzić, kantonalni povjerenik Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat za kantonalnu skupštinu. 

 "Zalaganje za zaštitu domaće proizvodnje najavljenim izdvajanjima u sljedeće četiri godine, gdje je Narodne stranka Radom za boljitak planirala za poljoprivredu izdvojiti 4 milijarde maraka, daje nam za pravo da kažemo kako je to jedini politički subjekt u BiH koji  poljoprivrednicima i domaćim proizvođačima želi istinski dobro", kazao je predsjednikom Udruženja poljoprivrednika iz Goražda Munibom Kazagić, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.  
 
 (Fena)