Budimir: Odlučno u borbu protiv korupcije u HNŽ-u, prvi na redu Mup

Živko Budimir
"Hrvatska stranka prava BiH, na čelu sa mnom, krenut će odlučnu u borbu protiv kriminala i korupcije, a taj će obračun krenut prije svega u redovima Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a", kazao je Budimir na konferenciji za novinare u Mostaru.

Pojasnio je da je prije nekoliko dana to najavio i kroz jedan svoj intervjuu, ali da su ga tada određene osobe prozivale i govorile da to nije točno.

Međutim bili su vrlo brzo demantirani akcijom u kojoj je uhićeno prvo 15, a kasnije još 7 pripadnika MUP-a, ustvrdio je Budimir te ponovio da će, nakon što postane premijer HNŽ-a, najodlučnije krenuti u obračun s korupcijom i kriminalom.

"Ja u svojim džepovima nemam nikakvih oraha ni repova koji me mogu sputati u toj aktivnosti", kazao je Budimir.

Kada je u pitanju siva i crna ekonomija u HNŽ-u, kandidat za premijera HNŽ-a istaknuo je kako određeni pokazatelji govore da se jednaka sredstva koja se nalaze u proračunu HNŽ-a godišnje "vrte" kroz crnu i sivu ekonomiju u toj županiji. Također, ustvrdio je da tijekom jedne godine više od 200 milijuna maraka ode iz proračuna u BiH putem raznih korupcijskih afera

"To znači da se tijekom jednog izbornog mandata gotovo milijarda maraka slije iz proračunska sredstava u sredstava koja se više ne kontroliraju i koja nisu u cilju poboljšanja životnog standarda građana BiH", kazao je Budumir te dodao da se tim sredstvima može otvoriti više stotina malih i srednjih poduzeća te zaposliti više tisuća ljudi.

"To znači osiguravanje dodatnih sredstava u proračune, čime će se omogućiti bolje školstvo, zdravstvo, razvoj kulturnih institucija i medija, posebice na hrvatskom jeziku.To znači više sredstava i bolja skrb za socijalno ugrožene kategorije, više sredstava za razvoj športa te uklanjanje omladine s ulice i iz kafića i vraćanje tradicionalnih vrijednosti našeg društva. I još niz drugih mjera", pojasnio je kandidat HSP-a za premijera HNŽ-a.

(Fena)