Zajedno pokopani studenti Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović

studenti, sahrana, Vinkovci
četvero slavonskih studenata koji su automobilom sletjeli u Neretvu u subotu ujutro kod Mostara, vraćajući se kući za blagdane.

Antonija Šarić (22) i Vjekoslav Božanović (24), koji su pet godina bili zajedno, položeni su u zajedničku grobnicu u njegovu Donjem Novom Selu kod Vinkovaca. Gotovo se tisuću ljudi oprostilo od njih, kolona se vozila i pješaka protezala još od susjednih NIjemaca. Na ulazu u groblje dežurala je Hitna pomoć, u koju su ulazili članovi obitelji. Selo je bilo puno policije.

- Tvoj je osmijeh poticao, ohrabrivao. Uvijek si bila vedra, vesela, nasmijana. Tvoja odgovornost i zrelost su te karakterizirale, naučila si nas da ništa ne treba odgađati, treba iskoristiti svaki dan - od suza je jedva pročitala Antonijina prijateljica Marija.

Uz dva bijela lijesa bile su njihove fotografije te jedna zajednička.

- Našeg Keketa nitko nije mogao sresti bez osmijeha. Omiljen u društvu, pozitivan. Tvoja Antonija savršeno je pristajala uz tebe pa je odmah postala i naša Antonija - kazala je u oproštaju od Vjekoslava prijateljica mu Marina.

- Kad se opet sretnemo, pokazat ćemo ti koliko je tvoja sudbina nas, tvoje mlade prijatelje, potaknula na razmišljanje da u životu nema mjesta za nepraštanje, svađice - poručila je u oproštaju Antonijina prijateljica Marija.

Na posljednji ispraćaj stigli su im i kolege s fakulteta u Mostaru, kao i dekani te profesori.

- Nikad zbogom, samo doviđenja! - poručili su.

Uz roditelje, Antonija je iza sebe ostavila starijeg brata, a Vjekoslav šestero braće i sestara, među kojima je i brat blizanac Danijel.

A uz zvuke pjesme "Ti si princeza" u podne je započet oproštaj od Tene Vračević (20) na groblju u Trnavi kod Đakova. Sat i pol kasnije, jezivi jecaji odjekivali su i s groblja u obližnjem Mrzoviću, gdje je pokopan Domagoj Roso (20).

Foto: Ivica Galović/PIXELL

vecernji list